onsdag 31. oktober 2007

Gamle Blakken

...har jeg jo ikke. Kan knapt nok sitte oppreist på en hest. MEN jeg har min egen trofaste sliter: Kenwood-mikseren fra 70-tallet. Arvet etter tante Eva, som egentlig var tanten til mannen til min egen tante. Nok slektshistorie: Da denne flotte gamle damen takket for seg var jeg så heldig å overta mikseren hennes.
Og den er helt utrolig: Mikseren danset seg nettopp fra kjøkkenbenken og ned på gulvet med et smell. Og fortsatte å elte brøddeigen fra stabilt sideleie. Ha, det er maskinen sin det!
Hvordan den klarte kunststykket i første omgang, er et mysterium. Enten var brøddeigen som en stein og helt umulig å elte, eller så er det gamle huset vårt enda mer skakt enn jeg trodde. Nuvel, alt gikk bra og jeg lover på tro og ære ikke å forlate herr Kenwood alene i fremtiden.

Vakkert!

Svenske Petra Börner lager illustrasjoner som er så vidunderlige at det gjør litt vondt. Høres rart ut, hm? Men du vet, sånn deiligvondt inni kroppen et sted - er det solar pleksus, mon tro - fordi alt stemmer: Motiv, linjer, farger, stemningen. Jeg skal ikke begi meg ut på en dypere analyse, men heller la deg nyte synet for deg selv. Illustrasjonen her er fra en serie bokomslag Petra har gjort for Penguin.

tirsdag 30. oktober 2007

Mat i en fei

Noen dager er rett og slett innmari hektiske. Hos oss gjelder det spesielt mandager, da det er fritidsaktiviteter en liten time etter at vi er kommet hjem fra skole og jobb. Stort sett rekker vi å komme inn, få treningstøy på poden og så ut igjen med oss.


Sniklesning ved middagsbordet. Kokeboken Pork & Sons, oppe i høyre hjørne, er helt FANTASTISK. Gleder meg til helgen og god tid til å prøve ut noen av oppskriftene fra boken. Les mer HER!

Men vi er jo så sultne, og uten mat og drikke duger hverken helten eller hans mor. Løsningen hos oss er hjerteegg! Rask mat både å lage og spise - dette er nemlig populært og glir ned på høykant.

Her følger en aldri så liten oppskrift:
1. Man tager et stykke brødskive, helst en skikkelig tjukkas, slik at den holder formen gjennom den harde behandlingen som venter.
2. Så gjelder det å finne frem en pepperkakeform, og stikke ut et hull i midten av brødskiven. 3.Den uthullede brødskiven plasseres blant deilig fresende smør i en stekepanne, får bli litt brun på den ene siden før den snus rundt.
4. Det er på dette tidspunktet som et egg knekkes og helles i hullet. Etter en stund flippes det hele rundt, stekes litt på den andre siden og vips, så er hjerteegget ferdig.
5. De uthullede midtpartiene ristes litt i pannen, og blir knasende deilige og supre å dyppe i den forhåpentligvis fortsatt flytende eggeplommen. Nam!

Det er stor lykke hver gang dette står på menyen, og pepperkakeformen vi bruker, henger klar til bruk på knivlisten. Vi bruker en hjerteformet form, derav navnet. Litt kjærleik i hverdagen skader ingen...

mandag 29. oktober 2007

Høstvær

Denne helgen har vi dyrket innendørssport - som avislesning med tekopp balanserende på kneet, maratonbading blant såpebobler og den avanserte øvelsen hvordan-spise-til-du-sprekker. Ah, deilig. Ute har det regnet, og regnet, og regnet. Stakkars pus har kommet klissvåt inn etter toalettbesøk i det fri og etterlatt seg potespor fra inngangsdøren og bort til sofaen. Der ligger hun akkurat nå og sover - etter lydene å dømme, kan også katter drømme...

Velkommen!

Sånn, da er det første ordet sagt på denne siden. Akkurat hva som kommer til å dukke opp her, er jeg i grunn litt usikker på. Altfor inspirerende blogger om kokkelering, sjelfulle mammaer og menn med strikkepinner er grunnen til at jeg er her!