søndag 9. desember 2007

16 dager til jul...

Dette er ikke håndverkersituasjonen hjemme hos oss, men Printemps' tolkning av
uttrykket "ulvehunger"...


Og vi har fortsatt ikke noe kjøkken. Forhåpentligvis er alt klar i løpet av den kommende uken. Hvis ikke blir jeg GAL. Å skulle nyte adventstiden går rett og slett ikke med kjøkkenmoduler, matvarer, tallerkener og glass spredt ut over resten av husets rom. Grrrrr. Og jeg som sa til snekkerne at det var best å utsette dette til over jul dersom de ikke ble ferdige i god tid.

Nu vel, mens jeg grr'er og sukker, kan det gjøre godt å tenke tilbake på en liten jobbtur i Paris nylig. Hotellet var ikke under oppussing og jeg hadde faktisk utsikt mot Eiffeltårnet. Og byen er så vakker at det smitter av på dem som er der. Føles det som. Rakk ikke så mye utenom planlagt skjema, men fikk med meg juleutstillingen til varemagasinet Printemps. Se på bildet over og tenk deg at figurene beveger på seg + at det finnes fire eller fem andre utstillingsvinduer som er like fantastiske. Likte dessuten detaljen med å sette opp små podier foran de barnevennlige vinduene slik at små parisere kunne få en ekstra god kikk på dukkene. Noe for Steen & Strøm eller Glasmagasinet?

søndag 2. desember 2007

Borte vekk!

Jeg har sviktet denne nettsiden i det siste. Beklager, Hagebyliv! November har vært svært så hektisk, både på jobben og hjemme. Å jobbe med magasiner, som jeg gjør, gir hektiske perioder og mer læksa tider. Egentlig skulle november passert i ganske så rolig tempo, men vi er minus noen medarbeidere - så da blir det å kaste seg litt rundt. Veldig moro, men også litt slitsomt. Syntes jeg til tider ikke får fem minutter til å konsentrere meg ordentlig. har nå funnet frem høretelefonene mine for å markere at nei, kjære kollega, jeg kan ikke snakke om nye ideer eller kjærelighetslivet ditt akkurat nå. (Selv om jeg gjerne gjør det om en halvtime.) Prøver å finne noen gode steder å lytte på, slik som Sveriges Radio eller LibriVox. Prøv LibriVox, der ligger gratis lydbøker av en rekke engelskspråklige klassikere. Opplest av brukerne selv, så det er ikke helt som å høre Gisken Armand lese høyt. Men vel verdt et forsøk.
Så var det hektisk hjemmeliv, da. Eller kanskje omtumlende er bedre. Vi har (som jeg har nevnt før) huset fullt av håndverkere. Og jeg liker jo at det skjer ting som forbedrer omgivelsene våre, helt supert. Men rydde-Marianne passer ikke så godt overens med et kaos som drar ut i flere uker. Nå er heldigvis stuen såpass at vi har kunnet flytte inn i den igjen, kun et par lister som mangler og resten er nyydelig. Men det er ikke over med det: Kjøkkenet skal flyttes om! Så ut med alt som finnes i skuffer og skap - plastfolie, tørrvarer, Royal Copenhagen-servise, halvfulle sojaflasker og bortgjemt lørdagsgodt. Spent på hvordan det ferdige resultatet blir. Vi føler som veldig miljøvennlige som velger å bruke skapstammene vi har og supplere der det trengs, men må bytte frontene fordi de vi har nå, er gått ut av produksjon. Snufs. Heldigvis har Ikea kommet med nyheten Solär. Hvitmalt og med innebygde håndtak. Lekkert. Krysser fingrene for at alt er på plass i god tid før jul. 22 dager igjen...