lørdag 31. januar 2009

Minnebok

Mandag er jeg i uke 36 med tvillingene. Med andre ord fire uker til termin. Lite trolig at vi når helt frem til den. Så redebyggeren forbereder seg så godt det lar seg gjøre. Men jeg er mer opptatt av de søte smådetaljene enn å få sprinkelseng i hus...

Et godt eksempel er jakten på babybøker - altså i genren minnebok om det første året eller årene. Mye kjedelig der ute i bokhandelhyllene. Amazon.com har heldigvis flere som bryter med den sedvanlige sukkersøte stilen.

The First 1000 Days av Nikki McClure - minner meg om Dea Trier Mørchs illustrasjoner. Larven Aldrimett og andre tegninger er med i Eric Carle's Very Special Baby Journal.

Oh, Baby! A Journal av Helene Tragos Stelian er litt mer snusselig, men på den riktige måten... Og for dem som ikke ønsker det tradisjonelle bokformatet, kan man velge folde-ut-formatet til Baby's First Year Milestone Journal and Nursery Banner av Lydia Rucci.

Amazon.co.uk har også noen fine alternativer., som Baby's First...


Vi som er så heldige å ha opplevd adopsjonen av lille M, kan dessuten boltre oss i utvalget av adopsjonsminnebøker. Zum beispiel My Family, My Journal, eller This Is Me! av Susan Price.

onsdag 28. januar 2009

Og så var de to...

Welcome to my jungle: Elefanter, sebraer og flodhester.

Babyteppe #2 (øverst) ble ferdig i går. Liker skråbåndet som krasjer en smule mot blåfargen i stoffet. Litt skurring er en bra ting!

"Glede"-puten er også ferdig. Knappene og hempene (skråbånd sydd sammen) er funnet i min skattekiste av et syskrin (arv etter salige tante Eva - egentlig ingen slektning, men det høres så hyggelig ut).
Vel, puten er sydd etter innfallsmetoden. Størrelsen skyldes puten inni (en stripete hjemmesydd sak som fikk malingflekker på seg da jeg i full fart skulle male taket på As rom). Det ble naturfarget lin foran og rødrutete bomull bak + hemper laget av rosa bånd sydd sammen med turkis tråd som også er brukt for å sy fast de røde knappene.
DVDene i bakgrunnen er blitt flyttet rundt i stuen den siste uken. Skal egentlig ut av huset, men ting tar tid! Og fikk fungere som putestøtte under fotograferingen...
Detalj av knapper og hemper. Har med vilje plassert knappene i forskjellig avstand fra kanten. Vet ikke om det synes godt nok på bildet?

tirsdag 27. januar 2009

Årets ord er...


Med fare for å virke overoptimistiskhappysprudlende. Så. Kan. Jeg. Herved. Melde. At. Mitt ord for 2009 er "glede".

Rett og slett fordi jeg har en lei tendens til å analysere og spekulere i om livet virkelig kan være så bra som det virker, og drar meg selv inn i negative luftslott. Nå er det, om ikke slutt på, så i hvert fall innstramming av antall mørke skyer som jeg selv skal plassere over hodet mitt.

Skal i stedet kjenne på den deilige følelsen av at det er godt å leve. For det er det jo som regel her i Norge. Som liten takket jeg de høyere makter for at jeg ikke var født i Afrika der alle var sultne og jenter ble omskåret. En forenkling av virkeligheten, ja da, men i bunn og grunn er jeg like takknemlig i dag.

I forbindelse med at jeg fant ordet mitt, tok jeg i går kveld frem et stykke lin (legg merke til hvor skrukkete stoffet på bildet er...) og broderte "glede" med stikkesting i grønn tråd fra Panduros nettbutikk. Håpet er lysegrønt, så da kan vel glede være en deilig gressgrønn nyanse.

Lintøyet skal bli til et putevar, kantet med rutete bånd ( skal på en eller annen måte klippes til ut av restestoffet som skimtes nederst). Kanskje det blir et rosa innslag der også - for å unngå den julete rød-grønne kombinasjonen. Vi får se.

torsdag 22. januar 2009

Utseendet teller


Don't judge a book by its cover. Jo da. Maggie's Harvest må være en knakandes fin bok. Ligger nå i min Amazon "kjøpe senere"-mappe. Føler meg veldig flink som ikke bestilte den med én gang...

Fransk favoritt

Elsker å finne blogger som jeg kan stupe ned i. Sikkert kikker-mentaliteten i meg, men det er så hyggelig å titte inn i andre liv av og til. Akkurat nå er det Eliott & Cerise, en fransk blogg, som gjelder. (Dette endrer seg daglig - har tidligere denne uken lest meg gjennom svenske Chez Larsson og tyske Moline, blant annet.)

Vel, La Blogeuses bilder er så inspirerende at jeg har gjenopplivet franskkunnskapene mine fra hjernedelen for ubrukt og kassert kunnskap, og lest noen av postene. Og - her ville nok min gamle fransklærer fru Tjeldflåt blitt stolt - jeg forstår til og med det som skrives. For det meste. Men i hvert fall: Besøk Eliott & Cerise!

Babyteppe #1


I gamle dager sydde jenter utstyr til brudekisten sin. Tanken på å forberede seg på en stor hendelse i livet ved å lage noe konkret og håndgripelig, den tanken liker jeg.

Har akkurat blitt ferdig med det første av to babytepper. Stoffet med elefantmønster kjøpte jeg av Leslie i good-ness, mens den hvite flannelen og kantbåndet ble kjøpt i den søte, lille stoffbutikken ved holdeplassen i Moss sentrum. (Alle fra Moss vet hvor jeg mener.)

Var spent på om den sennepsgule fargen på båndet ville gjøre seg mot det grå. Veldig fornøyd nå. Puh! Får sy neste teppe i morgen. Det har helt andre farger og mønster - eneste fellestrekket er hvor stoffene ble kjøpt inn. Og jeg har en sterk følelse av at det kommer til å reise flere goodness-pakker fra Japan til Norge i fremtiden. Så mye fint.

Nå skal teppet legges på plass i den store rotting-kisten fra Ikea der alle babyklærne ligger nyvaskede (takk, mamma!) og klare til bruk. Skal knipse et bilde og legge ut her, synes nemlig det ser så hyggelig ut. Men det får bli en annen dag, nå skal jeg fortsette nedlasting og redigering av bilder på Flickr. Natta!

søndag 18. januar 2009

Ahhh...

Den svenske keramikeren Signe Persson-Melins bolle Barca fra 2000. Så vakker. Robust, streng, men med et formspråk som også minner om klassisk dansk porselen.

Hjemmelaget

En nysgjerrig liten finger måtte kjenne på pumpeflasken fra Muji. Den sorte buen nederst er en veldig beskjeden del av min store tvillingmage... La ikke merke til at den var kommet med på bildet før nå! (Beklager grumsete kvalitet, mobilkameraet er ikke optimalt, for å si det mildt.)

I dag har jeg endelig fått gjort noe som har vært planlagt siden før jul. Jeg har laget min helt egen ansiktskrem! Og er grundig stolt.

Som sagt, ideen har jeg hatt en stund. Fant oppskrift på nettet, kjøpte inn organiske ingredienser fra Neal's Yard Remedies i London, flasker fra Muji - og så ble det stans. Ingrediensene kom nemlig aldri.

Etter flere henvendelser viste det seg at Posten hadde mottatt foresendelsen fra England i god tid før jul, men glemt å gi meg beskjed om at pakken ventet på meg på postkontoret. Hm. Vel, store M var en snilling (tror ikke det er et ordentlig ord, men det er det han var) og hentet den for meg for to dager siden.

Og i dag har jeg kokkelert med glyserin, mandelolje, roseolje og noe halvmystisk som heter "emulsifying voks" (beklager norelsken min, tror i hvert fall det er en fortykkende ingrediens). Det hele tok, tja, maks en 20 minutter - inkl forberedelser og forstyrrelser fra en tissatrengt katt som måtte slippes ut på et "kritisk punkt" i prosessen. Superenkelt!

Dersom noen andre vil prøve ut dette, har jeg gjort noen endringer i grunnoppskriften: Olivenoljen er byttet ut med mandelvarianten, jeg har tilsatt glyserin til det varme vannet for å få mer fuktighet, og deilige og velgjørende dråper av Rose Absolute essensiell olje for å gi halvgammel hud litt ekstra pleie.

fredag 16. januar 2009

For oss med bakkekontakt


Sympatisk: Japanske Coton bruker en modell på 159 cm. Ha! Tre centimeter kortere enn meg. Første gang jeg har fått et realistisk bilde av hvordan klærne vil se ut på moi. Noe som er vanskelig når modeller som regel strekker seg 15 cm høyere i været.

Snørestøvlettene er så vakre. Men hvordan skal jeg få bestilt fra en japansk-språklig nettside? Forstår jo absolutt nada nothing niente...

Small Magazine


Faksimiler fra Small Magazine.

I bunn og grunn er jeg veldig konservativ når det gjelder magasiner: De skal være trykksaker man kan holde i hendene, ta med seg i vesken, lese på sengekanten, legge i bunker på stuebordet og hente frem når man (nesten) har glemt innholdet... Få materielle ting er bedre enn et nykjøpt blad fra Narvesen.

Og selv om jeg yrkesmessig er sterkt imot 25 % for utenlandske blader-kampanjene som kjøres hos Narvesen med jevne mellomrom, må jeg innrømme av jeg rent privat får gledeskriblinger i magen av tanken på å kjøpe Vogue, Inside Out, Mama, Travel + Leisure, Easy Living, Red, Living Ect, Real Simple og alle de andre fantastiske publikasjonene der ute, for litt mindre penger. Med min økonomiske livsanskuelse er det faktisk lønnsomt å benytte seg av 25-prosent'ern. (Vet jo at det forsvinner penger ut av kontoen min likevel, men gud så lett det er å skyve vekk den tanken...)

Vel, dette ble en laaaang innledning til temaet for dette innlegget. Nemlig at det av og til finnes unntak fra regelen om at papir rules. Intro Small Magazine - et nettbasert blad om og for barn. Inntektene kommer ene og alene fra annonsørene, så for oss abonnenter er det gratis. Hurra.

Small byr på alt fra motereportasjer til vakre illustrasjoner, intervjuer og oppskrifter. Litt av hvert. Alt pakket inn i en layout som burde inspirere også trykte medier.

Så oppfordringen er altså: Bli abonnent du også! (Perfekt gave til deg selv i nøysomme januar.)

torsdag 15. januar 2009

It's all the rage!

Livaktige sopper fra Little Sparrow's Nest.

Har dere lagt merke til fluesoppene som dukker opp overalt - som lamper, på tekstiler og i annen dekorasjon? Jeg er helt forelsket i dem, fra Åhléns' metervare Skivling til de over 5000 forskjellige soppkreasjonene på Etsy. Pyntet til og med juletreet med minivarianter fra Tiimari.

Her er noen flere favoritter:


En knøttliten tovet eske til å ha små hemeligheter i. Mønsteret kan kjøpes hos Appalanchia's Shop.

Hårfint fra Superbuzzy!

Tegnestifter fra den Singapore-baserte nettbutikken Little Odd Forest.


Fluesopp-lampe fra tyske Heico. Selges hos Room, finnes i blant annet denne nettbutikken.


Stille

Fine fyrer til å underholde leieboerne mine etter at de har flyttet over til sprinkelsengen.

Har vært på sykehuset to uker, rett og slett for å være i ro. Det er noen tekniske detaljer rundt tvillingsvangerskap som jeg ikke skal gå inn i detalj på, men enkelt fortalt kan tyngden fremskynde fødselen. Og vi har fortsatt noen uker igjen sammen i tett fellesskap, leieboerne mine og jeg.

Vel. Nå er jeg tilbake. Og det er godt! Skal fortsatt ligge så mye i ro som mulig. Våkner stadig vekk på sofaen med fjernkontrollen i hånden...

Tror jeg vil gi denne perioden merkelappen "Stille før stormen". Teller ned til et ukjent tidspunkt som nærmer seg. Hm.

Skulle gjerne ha brukt litt av denne siste innspurten på å få sydd, ryddet, handlet litt småtterier, men den gang ei. Så hurra for nett og telefon - det gir muligheter for underholdning - sjekk min oppdaterte liste med fine blogger, for eks denne franske lekkerbisken - og shopping. Har bestilt matvarer hjem på døren, uro til å ha over sengen til babyduoen, og en splitter ny tørketrommel de to siste dagene. Så helt tafatt er jeg ikke!

Nå venter jeg A, store og lille M hjem i løpet av den nærmeste timen. Skal ta en ulovlig (?) tur inn på kjøkkenet og slenge sammen litt middag. Tro meg, det blir lettvint nå man er høygravid med tvillinger.