mandag 17. august 2009

Trenger ikke...


men VIL HA!

Den nye bilen vår er så fantastisk stilig at jeg nå føler at jeg må følge opp på "assessoir"-fronten. Ingen gammel Statoil-kopp kan finnes verdig til å settes ned i holderne til supervidunderet. Så derfor drømmer jeg om denne lekkerheten fra Georg Jensen. Men synes nok 380 kroner er latterlig mye for en termokopp, så det forblir vel med tanken til jeg finner den på salg en eller annen gang. Jeg mener - hvor ofte bruker jeg i grunn termokopp?

Likevel: Fin er den...

lørdag 8. august 2009

Popcorn!

Popcorn-fakta finner du på howstuffworks.com, der også bildet kommer fra.

Jeg er veldig glad i popcorn som er laget på gamlemåten - altså i kjele på komfyren. Men søren heller, de siste gangene har poppingen endt opp med forkullede maiskorn i stedet for dampende hete "småskyer" med liflig duft...

Så jippi for denne oppskriften jeg fant hos Molly. Nå skal kokosnøttolje innhandles (finnes det i vanlige matbutikker, mon tro) og støpjernkjelen hentes frem for nye forsøk.

torsdag 6. august 2009

Sjokoladeblomsten - dyp,dyp rødsort og veldig vakker.

Hagearbeidet hos oss går i rykk og napp. I dag foretok jeg et rykk!

Har klippet vekk en masse greiner og fått både større innkjørsel og bredere trapp som følge av innsatsen. Bedre plass til papircontaineren. Penere plen også! Sitter her i sofaen med møkkete hender og gress mellom tærne og kjenner meg gruelig fornøyd med meg selv. Særlig med gressklippingen - her trosser man høysnue og kjemper seg over plenen med Flymo'en foran seg. Godt at plenen er knøttliten og det hele var ferdig på fem minutter...

Nå lurer jeg på om jeg skal unne meg et glass av rødvinen som ble åpent i går kveld da Katrine kom innom på ekte hverdagsmiddag - pølser med potetstappe og lompe. Veldig lite schwung over måltidet, da var vinen (som ikke ble konsumert til maten, altså) langt bedre.

Tror jeg tar meg et aldri så lite glass, jeg, mens jeg drømmer om sjokoladeblomst-planten som ville passet ypperlig i hagen. Selges på hagesenteret i nærheten av meg, og jeg farer forbi dem hver dag på vei til lille Ms barnehage. Men har innledet en slags konkurranse med meg selv om å vente med innkjøp til prisen settes ned mot slutten av hagesesongen. Hm. Dersom det er den type rabatt i hageverdenen, da. Kanskje jeg bør slå til nå likevel?

Mens sausen til dagens spagettimiddag putrer avgårde (putrer ganske så småhissig i grunn, får skru ned varmen en smule...) surfer a mor litt ved kjøkkenbordet. Og finner denne lille hverdagsgleden på Etsy: Et smilende glass. 29 dollar er jo ikke verst - nå bare vente til lønningen kommer inn. Er bunnskrapt etter sommerferien! Men altså, et smilende glass kunne jeg godt tenke meg å drikke vann av.

tirsdag 4. august 2009

Return of the Leselyst

Klikk på bildet for å lese mer om boken.

Hurra - denne sommeren har brakt med seg en plutselig lyst - og evne - til å lese bøker igjen. Siden tvillingene ble født for akkurat seks måneder siden har hjernen ikke klart annet enn magasiner og aviser, men nå har jeg fått min kjente, akk så kjære leselyst tilbake.

Det begynte i grunn med at A og jeg tok en tur til Narvesen på Grünerløkka en (forholdsvis) sen og deilig sommervarm lørdagskveld. Kombinert bilvask på Grønland med spasertur opp Th. Meyers gate til Narvesen for å kjøpe blader - svensk Mama for meg og etellerannetbladbasertpåpopulærleketøyavplastsomgåristykkermedenenestegang til poden. På vei til kassen passerer vi en bokhylle, og der står den og venter, Min Første Bok På Et Halvt År: Siri Hustvedts The Sorrows of an American. Som sett, så kjøpt.

Etter det har det veltet på, leser nå fler bøker på en gang og klarer ikke stoppe følelsen av at jeg har mengder å ta igjen. Har lest Bodil Malmstens Finistère-bøker (ikke helt ferdig med nr to), er nå i gang med en Donna Leon-krim om den alltid så sjarmerende Brunetti i Venezia. På vent er enda en Leon, to Fred Vargas, Cathrine Grøndahl-poesi + to bøker jeg plukket opp på Ark rett etter å ha lånt resten på biblioteket. Hm. Akkurat hvorfor jeg måtte kjøpe James Andersons The Affair of the Bloodstained Egg Cosy og Kate Summerscales The Suspicions of Mr Whicher etter å allerede ha en høyreist bokstabel på plass - vel, ikke vet jeg... Men godt lesestoff går ikke ut på dato. Og er en vidunderlig "gulrot" å lengte til når bleieskiftene blir for mange.