torsdag 24. september 2009

Matpakke er gøy!


I hvert fall dersom den kan pakkes ned i en lunsjboks fra japanske Shinzi Katoh. Så fort jeg er litt mindre blakk (sånn cirka når minsteguttene er ferdige med barnehage, SFO og alt det der...), skal jeg storhandle fra nettsiden. Tror det vil bli vanskelig å velge, men lille rødhette-motivet er jo inderlig, hjerteknusende søtt.

mandag 21. september 2009

Julie&Julia

Meryl Streep som Julia Child. Bilde fra hjemmesiden til filmen.

Jeg gleder med veldig til å se denne filmen når den settes opp på Oslo-kinoene neste måned. Julie&Julia handler om matbloggeren Julie Powell som arbeider seg gjennom den legendariske kokeboken til like legendariske Julia Child (USAs svar på "no har me juksa litt"-Ingrid) . Filmen følger livene til begge damer, og med Meryl Streep i rollen som Julia (hun hadde en meget karakteristisk fremtoning), må det bli bra. Her kan du se en trailer fra filmen, der Meryl spiller Julia, og her er et klipp med den ekte varen. Det er noe med den stemmen...

fredag 4. september 2009

For syv måneder siden...

... lå jeg halvsløv etter narkose og var blitt firebarnsmamma. Gratulerer med dagen, Magnus og Peder. Flottere tvillinger finnes det ikke. Kjenner langt inn i hjertet hvor glad jeg er i dere to.

tirsdag 1. september 2009

Irsk-fransk


Bildet er fra The Telegraphs artikkel om Trish Deseine
Har fått en ny kjøkkenheltinne - altså etter Nigella. Språket er fortsatt engelsk, men denne gangen med en nordirsk "twang": Trish fra Belfast som giftet seg fransk, flyttet til Paris, fikk fire barn og etter hvert ble tv-kokk og kokebokforfatter. I motsetning til Nigella har hun fått stor suksess i Frankrike, og det forstår jeg godt. Utrolig behagelig å se på programmet hennes, og snart ankommer en av bøkene hennes fra Amazon - så får jeg se hvor bra den er.

Alle programmene inneholder klipp fra Paris, og guuud som jeg kan tenke meg en tur dit. Helt alene. Eller med store M. Da vil jeg bo på Pavillion de la Reine, spise på små bistroer, vandre gatelangs i timesvis, kjøpe fine bildebøker og kjøkkenutstyr, kanskje noe til garderoben fra Comptoirs des Cotonnieres og nyte livet. Sukk.