søndag 15. november 2009

Window-dressing

Love at first sight!

Jeg har aldri vært spesielt glad i gardiner. I det forrige huset var vinduene av det vakre, småsprossede slaget, og sto best uten tekstiler som rammet dem inn.

I det nye huset er det store, kvadratiske glassflater av det mindre sjarmerende slaget. What to do? Det er særlig vinduet i spiserommet + et i stuen som trenger ett eller annet. Vindu nummer 2 har jeg lyst til å "kle inn" med flerforldige lengder med ubleket lerret på hver side, for å skape en lunhet som det området trenger, skape illusjonen av at vinduet ikke er så fordømt firkantet samt unngå altfor mye fargefokus. Det viktigste er mykheten som stoffet skal skape, forhåpentligvis. Vurderer enten et straight gardinoppheng rett oppunder taket eller en mer dekorativ versjon med en to meter lang bambusstang.

Spiseromvinduet er litt verre. Vil ikke ha gardinlengder på hver side - ønsker ikke å gjøre det rommet med konvensjonelt enn det å ha en spisestue i utgangspunktet er. Dessuten er vinduet vendt mot sol og lys og vakker utsikt over fjorden og Nesodden. Tenkte derfor på en aldri så liten kappe (IKKE rynket, bare et stykke stoff stramt spent opp) i enten et mønstret nordisk tekstil eller med et mer eksotisk, "etnisk" preg. Fant lekkerbiten avbildet over på Fabric of Life, men gardiner til 5000 kroner er ikke høyeste prioritet akkurat nå. Kanskje det finnes lignende tekstiler på Grønland?

fredag 6. november 2009

Komplisert moro med Meryl

Meryl Streep og Alex Baldwin i og ved badekaret.

Har ikke fått sett Julie & Julia (eller var det omvendt?) ennå, men nå kommer søren meg Meryl Streep i enda en "must see", som det heter på nynorsk. It's Complicated ser i hvert fall ut som morsom tidsfordriv hvis filmtraileren er noe å gå etter.

Hehe - denne filmsnutten er enda bedre. Gleder meg til filmen kommer på norske kinoer 26. desember!

Hurra!

Aramal

Ceylon

Nye (altså ikke tidligere offentliggjorte) mønstre fra husguden Josef Frank ble nylig lansert. I motsetning til andre bloggere falt jeg ukritisk for både Ceylon og Aramal. Det er noe helt spesielt med bladverket i Franks mønstre, og jeg elsker store, grønne blader!

onsdag 4. november 2009

Båndpåbåndpåbåndpåbånd...


Sukk. Veldig fin tapet, dette her. Hva skal man si? Genialt å kombinere tekstilbånd på denne måten. Fra nederlandske Studio Ditte.

mandag 2. november 2009

- Anna is like... Madonna


En film som jeg føler ROPER til meg "kom og se, kom og se" er The September Issue. Dokumentaren handler om september-utgaven (aha!) av amerikansk Vogue, og er obligatorisk titting for en magasinista som meg selv.

Husker fortsatt gleder over å oppdage gigantutgaven av den amerikanske motebibelen i bladhyllene hos Narvesen, og de mange timene det tok å bla seg forbi forlokkende annonser og reportasjer.

Er ikke like fascinert av den amerikanske Vogue-utgaven lenger (det blir for strømlinjeformet og Park Avenue-perfekt), men muligheten til å ta en kikk inn i den ulitmate magasinredaksjonens verden, er ikke mindre uimotståelig av den grunn.

Nå er DVD-versjonen et lite tastetrykk unna fra å bli min. Imens koser jeg meg med traileren på filmens offisielle nettside.