onsdag 24. mars 2010

Midt i blinken

For alle oss som jobber med interiørreportasjer er Unhappy Hipsters midt i blinken - og tidvis hylende morsomt. For hvem har vel ikke tenkt sitt om de alvorlige menneskene som avbildes i reportasjer fra moderne designhjem. Unhappy Hipsters dukket opp rundt årsskiftet, og her kombineres bilder fra magasinet Dwell (som jeg jo liker veldig godt...) med ironisk gravalvorlige bildetekster.

Selv har jeg vel ikke tenkt at huseierne er dypt deprimerte, slik Hipsters-nettsiden tuller med, men heller at de er ganske så ukomfortable med å stå foran kamera. Tror ikke jeg ville sett stort bedre ut!

mandag 22. mars 2010

Kjole og hvitt

Sjarmør med tversover.

Velkledde herrmenn liker jeg. Selv av den litt oppblåste sorten, som papirballong-pingvinen fra Uguisu. Veldig mye annet fint der også. Sukk. Aner meg at PayPal-kontoen snart vil bli tatt i bruk igjen.

Fantastisk!

Og nå som jeg har klikket meg litt rundt på siden, er jeg solgt. Eller dyrkjøpt. Eller snart-tom-på-kontoen. Se bare her:

Post-it-lapper from heaven. Må, må, må ha!
(Jeg er kjent/beryktet på jobben for å lese brosjyren om kontorrekvisita med stor innlevelse, så mulig at det bare er jeg som fryder meg over denne oppdagelsen...)

Passer til penalet mitt.

Og denne er til deg, fru Polkadot!

lørdag 20. mars 2010

Saving Grace

Veldig dårlig bilde. Beklager!

Nevnte filmen Saving Grace for to innlegg siden. Her er den FANTASTISKE scenen med de to middelaldrende butikkdamene som har drukket en litt for sterk teblanding.

Filmplottet kan du lese om her.

Lørdag 20.3.2010


Litt meta: Bilde av bloggen mens den skrives. Ellers på bildet ses Kosta Boda-bolle som jeg fikk i konfirmasjonsgave for veldig mange år siden, notatblokk med små elefanter på fra Svenskt Tenn, vase fra Ikea som brukes til blyanter og penner, store-Ms stabel med papirer (permanent installasjon ett eller annet sted i vårt hjem), keramikkrus laget av Anne Karen Hely-Hansen, robotfigur i plast, i bakgrunnen synes så vidt leselampen og sist men ikke minst Jan, planten vi arvet og har oppkalt etter svigerfar.

Morgenstund med gull i munn: Har sovet nesten nonstop i natt. Våkner ved sekstiden av tvillinger som begynner å bevege på seg i naborommet. Lager melk, gir dem flaskene mens de ligger halvsøvnige i sengene, lager espresso med varm melk og to "giftpiller" (suketter) til meg selv. Setter meg ned foran mac'en en liten stund, surferunde for første gang på mange dager. Drikker opp kaffen, knipser et bilde av skrivebordet. Henter P og mini-M ut av sengene, sammen kjører vi "Elephant Walk" fra barnerommet til badet. Bleieskift - P legger seg ned på skiftematten helt selv og uoppfordret, once in a lifetime - og klesskift. P2 på radioen, klassisk, morgenkåseri. To sovende storebrødre. A endelig frisk av øreverk, lille-M med brukket overarm, gips og fatle. Pappaen på konferanse. Fint vær ute. Fullt kjøleskap, rene klær i skapene. Ganske så lykkelig akkurat nå.

torsdag 11. mars 2010

Veskeinnhold


Vet ikke om dette er av interesse for noen andre, men jeg har en velfylt veske (modell Bayswater fra Mulberry) som alltid får ekstra oppmerksomhet i sikkerhetkontrollen. Og da jeg kikket ned i den tidligere i dag (heldigvis ikke på en flyplass) forsto jeg i grunn hvorfor. Den er jo veldig FULL!

For øyeblikket inneholder den (og jeg starter oppramsingen bakerst):
Helsekort til tvillingene - fra siste besøk på helsestasjonen
Bilnøkkel
Klokke, Swatch - burde vel hatt den på meg...
Moleskin notatbok, rød - må alltid være med
Penal i et slags "papirstoff" - fantastisk gave fra AD Hanne
Lommebok, brun - ser ifølge mamma ut som et penal
Adgangskort til jobben - svart klump i venstre hjørnet
Sminkeveske, Josef Frank-mønster fra Svenskt Tenn - full av lebepomader og -stifter + kam, smykker, tamponger. Burde fylt opp med pudder og concealer, ser jeg. Hm. Inn på Strawberrynet etterpå.
Selbuvotter, strikket av mamma - fin erstatning når Roeckl-vantene mine nå har gått skilte veier (mistet den ene på Ikea)
Liten tøyveske, gul med glitter fra Indiska - til nøkler (der burde bilnøkkelen ligge)

Under alt dette ligger to Reisenthel-nett (slike handlenett som tar minimalt med plass), en parkeringslapp og et tomt tyggispapir.

Og dette er altså på en god dag. På reisefot er det i hvert fall et sjal, reisedokumenter, lesestoff og kanskje en datamaskin stappet oppi. Lurer på om jeg skal kjøpe en veskeoppdeler-dings?

Moder Teresa henger sammen med nøkkelknippet til vesken. Gave fra storesøster i Gausdal!

tirsdag 9. mars 2010

A cup of tea


Bildet minner meg forresten om den veldig morsomme filmen Saving Grace og en scene derfra med to eldre damer som lager te med marihuana-blader (ved en feiltakelse) og blir veeeldig fnisete...

Torsten van Elten har så mange fine, nei - kule, originale, spenstige produkter i nettbutikken sin. Grei er han også: Da jeg tok kontakt med ham for å spørre om høyoppløselige bilder til neste utgave av Design Interiør, sendte han det sporenstreks med en hyggelig beskjed.

Vel, bildet kom litt for sent til at jeg får det med i nummer 2 som vi are finishing up i disse dager. Så jeg kan jo vise det frem her i stedet.

Liker humor i hagen, jeg. Ikke så mye gnomer og slikt, men designprodukter med glimt i øyet har jeg en svakhet for. I dette tilfellet altså en blomsterkrukke formet som en stor tekopp.

Har så smått begynt å planlegge sommersesongen i hagen. Det er vel en konsekvens av at vi i disse dager begynner med Design Interiør nummer 3, som altså er viet til årets forhåpentligvis varmeste sesong. Vel, på hjemme bane føler jeg et akutt behov for å fornye verandamøblene. Bort med teakstolene - inn med noe rødt, sort, oransje, blått. Fargerikt i alle fall. Regner med at jeg finner inspirasjon når jeg drar på møbelmessen i Milano, men har allerede to favoritter: Pattern fra Emu (2010-nyhet), og faktisk herr Starcks olden goldie Toy for Driade. Nå finner jeg ikke bilde av Pattern i farten, men her er i hvert fall en stolstabel jeg håper å se utenfor stuedøren min om noen måneder.


Ikke så verst pris på stolen heller - drøyt tusenlappen hos Euklides.