lørdag 19. juni 2010

Looks are everything!



Tre av veldig mange fine eksempler på produktdesignet

Er jeg den eneste som har det på denne måten? Kan da ikke være sant. Altså: Jeg er beryktet i familien for å velge produkter pga emballasjen snarere enn innholdet. Dette gjelder ikke alle ting, må jeg skynde meg å understreke. Men det hender (ofte) at jeg kjøper noe rett og slett fordi det ser så innmari bra ut.

Slik som Korres: Greske hudpleieprodukter med fantastisk innpakning. Hoppet nesten av glede da jeg fant merket hos Kicks - kjøpte en body lotion hos Sephora i Paris for maange år siden, og har aldri glemt den fantastiske merkelappen på flasken. Nå er den på baderomshyllen once again, og jeg gleder meg over det hver gang huden trenger fuktighet (som blir stadig oftere med årene, men mine tørre legger er en digresjon i denne sammenhengen...)

En annen favoritt - nyoppdaget - er amerikanske Malin+Goetz. Åh - så - fint!



søndag 13. juni 2010

Tomat


Ikke før hadde jeg kommet med en litt Jonathan Adler-kritisk kommentar hos Polkadot før jeg fant noen knallfine lys hos nettopp herr Adler: Pop Candle

Den tomatrøde fargen er akkurat slik jeg vil ha neglelakken på tåneglene. Tar gjerne imot tips om hvor jeg finner det!

The Hansen Family


- Den så da veldig ut som George Nelsons klassiker, sa min bedre halvdel da jeg viste ham The Hansen Familys skrivebord. Men jeg elsker det likevel! Så Hansen-gjengens produkter for første gang på en messe (Stockholm? Køln?) tidligere i år.

Bordet er sikkert velkjent for mange andre, men med halvannet år i mammapermisjon har jeg jo litt å ta igjen før jeg er helt oppdatert! (Hater å være akterutseilt...)

Jeg har snakket litt med Gela Hansen i forbindelse med noe bildemateriale som jeg trengte i forbindelse med sommerutgaven av Design Interiør (et fantastisk, massivt reisekabinett!). Hyggelig mann som kunne fortelle at alt de produserer, lages på bestilling. Og at noen, et eller annet sted i vårt langstrakte land, har et møbel fra dem. Skulle gjerne visst hvem det er - resten av interiøret må være tilsvarende bra.

Anyway, The Hansen Family har også en super blogg. Må besøkes!




lørdag 12. juni 2010

Window shopping!


Var på Schibsted Journalism Awards i går. Ja det ble sent, og vått - men seminaret tidligere på dagen var også knall.

Jeg er generelt lett-inspirert, og foredraget til teknologi-journalist Dan Gillmor var nok til å få meg i gang. Nå skal jeg teste ut Yahoo Pipes, som ut fra det jeg forsto (er ikke teknofrik) skal kunne samkjøre søkene mine mer effektivt. Godt jeg er gift med en som kan rydde opp dersom jeg bare roter det til!

Men, i alle fall, etter Gillmor, dokumentarskaper Erik Gandini, prisvinnere, champagne, litt tørr fisk og interessant bordkavaler, ruslet jeg hjemover på kilehæler. Forbi Tannum.
Og der fant jeg det passende med en aldri så liten pause - det er umulig å gå forbi alle disse flotte møblene. Acapulco-stolen fra Oficina Kreativa er knall!
Og til min store glede fant jeg Röshults' flotte fakkelholdere (som vi omtaler i sommerutgaven av Design Interiør) på plass i vindusutstillingen. Veldig lyst på en av dem. Utfordringen blir å velge farge...