tirsdag 3. august 2010

Velduftende helbom


Så er ferien over for denne gang. Tilbake i Design Interiør-redaksjonen med full fokus på høstutgaven.

Hytteliv i sydlige delen av Sverige er nydelig når været er pent, og en liten utfordring når det ikke er det. Med hensyn til de fire små, altså.

Nu vel - etter full familiefokus i flere uker, avsluttet vi balletten med en overnatting i Gøteborg. Og da skulle mor få sin mulighet til litt shopping, var planen. Men med de to eldste (fire og 10 år)på slep ble det ikke helt dreis på NK-besøket, selv med supersalg og et ganske så imponerende utvalg designere.

Så i ren desperasjon - jeg SKULLE forlate Gøteborg med et eller annet - kom jeg på at jeg i grunn trengte en parfyme. Nærmere bestemt fra hippe Byredo. Hadde lest om Gypsy Water, tok en rask sniff og slo til. Litt for fort.

Ti minutter senere, tilbake på hotellet, og med en liten dusj av sigøynervannet på håndleddet, forsto fru Shopping at dette var et bomkjøp - parfymen luktet helt annerledes enn det jeg hadde trodd, og ganske så likt en parfyme jeg allerede har. Bom, bom, bomkjøp.

Så, hva gjør man med parfymer til drøye tusenlappen som ikke passer? Er det mulig å legge det ut på Finn? Enn så lenge er NK-posen med den flott emballerte Gypsy Water-flasken stuet lengst inn i klesskapets glemselshjørne.

I lunsjpausen dagen etter, hjemme i kjære Oslo, stakk jeg innom Zara og fant en vidunderlig parkas/cape som fungerer utmerket som plaster på såret. Jippi!
Og jeg har ikke gitt opp Byredo - Bal d'Afrique høres for eksempel helt fantastisk ut, med blant annet vetiver, musk, bergamot og neroli. For ikke å snakke om Blanche, som har peoner, rosa pepper og sandalwood på menyen. Men neste gang skal jeg absolutt prøvekjøre før innkjøp.