onsdag 22. juni 2011

Lykke & linjer

To størrelser med saddlestich-rygg.


Lykken er... så mange ting, i grunn. Heldigvis. Akkurat nå er lykken å kunne være et trygt fang for en toåring som våknet urolig av søvn. Magnus sitter tett tett inntil meg og puster rolig mens han vifter med tærne og sutter på smokken sin.

Men det jeg egentlig skulle skrive om, er at jeg ble så innmari fornøyd da jeg oppdaget Whitelines' herlige papirprodukter på Tanum bokhandel tidligere i dag. Genialt i all sin enkelhet: I stedet for å ha linjerte ark med sorte linjer på hvitt papir, har notisbøkene lysegrå bakgrunn med hvite linjer. Langt mer diskret og penere - jeg har holdt meg til ulinjerte ark og notisbøker fordi jeg synes det blir rotete, stygt og vanskelig å lese når jeg skriver på linjerte ark. Men det var altså til nå.

Whitelines ble startet av tre venner i Stockholm for 5 år siden, og har siden den gang utviklet en serie produkter som du kan lese mer om på nettsiden deres.

Jeg har lyst på absolutt alt, men har begynt med å kjøpe en saddlestich A4 med linjer og en A5 med ruter. Nå er bare spørsmålet hva jeg skal bruke dem til...

søndag 19. juni 2011

Biblioteket i boks


Vi, eller rettere sagt barna, har så mange fine billedbøker. Som vi dessverre leser i altfor sjelden - glemmer dem når de står i bokhyllene på barnerommene. Derfor er jeg så fornøyd med den positive effekten av å ha bøkene mer fremme. Utvalget av bøker som står i den gamle såpekassen i stuen leses til stadighet, både av voksne og barn sammen, og av barn på egen hånd. Av og til også av voksne på egen hånd. De er jo så fine!


Skulle gjerne presentert hver eneste side på disse fargerike bokjuvelene her, men dere får nøye dere med en snikkikk.



Vakre farger og illustrasjoner. Hvilken skal vi velge?


Hjelp, husker ikke hva denne heter i farten (sitter et litt annet sted akkurat nå) - men den er så nydelig. Blir lykkelig av fargene! Kjøpt av barnas supertante, min storesøster, som er illustratør og absolutt har et øye for gode streker.

Tvillingene på bondegården - en bok som tvillinggutta mine har arvet etter tvillingkusinene mine. Herlig historie fra 1970-tallet. Idyll.


Ingen krim, men like medrivende som Fred Vargas' beste... Labyrint har et drøss med - ja, akkurat - labyrinter som er morsomme å se på og vanskelige (synes i hvert fall jeg) å finne frem i. Heldigvis finnes det en fasit bakerst i boken.





Min desiderte FAVORITT: Moki. Yeaah! Trenger vel ikke å forklare, det er bare å se på de fantastiske fargekombinasjonene og tegningene. Elsker denne boken. Alle oppslag er like sprelske og deilige. På oppslaget som er vist over, er Moki i Hellas.




Veldig mange pingviner i denne telleboken, som var på supersalg hos ARK da jeg fikk tak i den. STORT format; barna forsvinner bak den mens den leses. Alternativ bruk: Telt?