tirsdag 30. oktober 2007

Mat i en fei

Noen dager er rett og slett innmari hektiske. Hos oss gjelder det spesielt mandager, da det er fritidsaktiviteter en liten time etter at vi er kommet hjem fra skole og jobb. Stort sett rekker vi å komme inn, få treningstøy på poden og så ut igjen med oss.


Sniklesning ved middagsbordet. Kokeboken Pork & Sons, oppe i høyre hjørne, er helt FANTASTISK. Gleder meg til helgen og god tid til å prøve ut noen av oppskriftene fra boken. Les mer HER!

Men vi er jo så sultne, og uten mat og drikke duger hverken helten eller hans mor. Løsningen hos oss er hjerteegg! Rask mat både å lage og spise - dette er nemlig populært og glir ned på høykant.

Her følger en aldri så liten oppskrift:
1. Man tager et stykke brødskive, helst en skikkelig tjukkas, slik at den holder formen gjennom den harde behandlingen som venter.
2. Så gjelder det å finne frem en pepperkakeform, og stikke ut et hull i midten av brødskiven. 3.Den uthullede brødskiven plasseres blant deilig fresende smør i en stekepanne, får bli litt brun på den ene siden før den snus rundt.
4. Det er på dette tidspunktet som et egg knekkes og helles i hullet. Etter en stund flippes det hele rundt, stekes litt på den andre siden og vips, så er hjerteegget ferdig.
5. De uthullede midtpartiene ristes litt i pannen, og blir knasende deilige og supre å dyppe i den forhåpentligvis fortsatt flytende eggeplommen. Nam!

Det er stor lykke hver gang dette står på menyen, og pepperkakeformen vi bruker, henger klar til bruk på knivlisten. Vi bruker en hjerteformet form, derav navnet. Litt kjærleik i hverdagen skader ingen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar