tirsdag 4. august 2009

Return of the Leselyst

Klikk på bildet for å lese mer om boken.

Hurra - denne sommeren har brakt med seg en plutselig lyst - og evne - til å lese bøker igjen. Siden tvillingene ble født for akkurat seks måneder siden har hjernen ikke klart annet enn magasiner og aviser, men nå har jeg fått min kjente, akk så kjære leselyst tilbake.

Det begynte i grunn med at A og jeg tok en tur til Narvesen på Grünerløkka en (forholdsvis) sen og deilig sommervarm lørdagskveld. Kombinert bilvask på Grønland med spasertur opp Th. Meyers gate til Narvesen for å kjøpe blader - svensk Mama for meg og etellerannetbladbasertpåpopulærleketøyavplastsomgåristykkermedenenestegang til poden. På vei til kassen passerer vi en bokhylle, og der står den og venter, Min Første Bok På Et Halvt År: Siri Hustvedts The Sorrows of an American. Som sett, så kjøpt.

Etter det har det veltet på, leser nå fler bøker på en gang og klarer ikke stoppe følelsen av at jeg har mengder å ta igjen. Har lest Bodil Malmstens Finistère-bøker (ikke helt ferdig med nr to), er nå i gang med en Donna Leon-krim om den alltid så sjarmerende Brunetti i Venezia. På vent er enda en Leon, to Fred Vargas, Cathrine Grøndahl-poesi + to bøker jeg plukket opp på Ark rett etter å ha lånt resten på biblioteket. Hm. Akkurat hvorfor jeg måtte kjøpe James Andersons The Affair of the Bloodstained Egg Cosy og Kate Summerscales The Suspicions of Mr Whicher etter å allerede ha en høyreist bokstabel på plass - vel, ikke vet jeg... Men godt lesestoff går ikke ut på dato. Og er en vidunderlig "gulrot" å lengte til når bleieskiftene blir for mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar