onsdag 27. oktober 2010

Ørten gjøremål

filippaK2

Gardinene som burde hengt hos meg. Filippa K kan sikker skaffe seg nye på et blunk... Bilde fra Elle Interiör.

Jeg vet ikke om det er årstiden eller den voksende magen, men jeg har et stadig økende behov for å pusle litt ekstra med hjemmet mitt. Problemet er at dagene ikke rekker til - etter endt arbeidsdag og middag/kos/stell med barneskaren er jeg kaputt.

Heldigvis er årets siste deadline for Design Interiør snart tilbakelagt - da gjelder det "bare" å forberede de to første utgave i 2011 slik at alt er tipp topp til babyen skal komme og jeg forsvinner vekk noen måneder...

Men i alle fall, poenget er at om et par små uker blir det litt rooooligere. Energien skal komme tilbake, og med den overskuddet til å fikse og trikse.

Skrev hun og tok et langt pust inn og deretter langsomt ut.

For å føle at jeg allerede er i gang, skriver jeg ned en liste over alle prosjektene som hjernen har bestemt seg for at skal gjennomføres:

Male ferdig vaskerommet - lurer på om våtromsmaling er gravidvennlig? Og hvilken farge skal jeg fortsette med - den jeg har brukt hittil, eller la resten stå for et brekk... Ser for meg lys, lys sitrongult, og lurer på om det kan bli for mye eller er en perfekt match mot de allerede hvitmalte flatene.

Henge opp gardinskinner OG ikke minst få tak i gardiner til soverommet. Den første delen av jobben er det min bedre halvdel som skal ta seg av, tenker jeg, men disse gardinene er jammen vanskelige. Er ellers et rullgardinmenneske, men vil plutselig ha lengder med kakibeige bomull som ikke ser hjemmesydde ut, slik gardinene på tvillingenes rom nok gjør. Har funnet et bilde fra Paris-leiligheten til Filippa K som er inspirasjonskilde nr 1, og innhentet lovnader fra mamma om at hun skal bistå med råd for å få dette perfekt. Kanskje jeg like godt skulle bestille ferdigsydde gardiner fra et eller annet sted?

Mer mykhet inn i interiøret - fler vegghengte tekstilpaneler i stuen! Drømmer om noen meter med Josef Frank-stoff ved siden av den grå Ligne Roset-sofaen som vi "fyndade" på Finn.no og som er blitt minst like populære som vår røde hovedsofa. Kunne blitt fint, ja.

I samme sittekrok (altså med den grå sofaen) vil jeg ha noen småbord. Jasper Morrisons runde korkbord, kanskje, eller Vitras små firkanter på stålben. Eller Nanna Ditzels veldreide trebord Trissen.

Leselamper fra et annet sted enn Ikea. Ditto for over spisebordet.

Male sidene på garderobeskapene i barnerommene. Ser ikke ut, de har nok vært prydet med klistremerker og plakater en gang på 1970-tallet. Nå er bare limrester igjen - umulige å fjerne og rimelig triste.

Julegaver - vil ha det i boks så fort som mulig. Har begynt så smått, med en liten japansk tredukke til en av guttenes kusiner. Gleder meg til den kommer i posten fra London, boksen den er pakket i, har en vakker innside som i hvert fall mottakerens mor vil få glede av...

Teppe til inngangspartiet - vi har lyst, heldekkende teppe som nok kan få et lengre liv dersom vi dekker de mest nedtråkkede delene med et løst i sisal.

Skostativ. Nå har vi bodd her i halvannet år og skoene står fortsatt hulter til bulter på gulvet. Synes alle skostativ er schtøgge - men det må jo finnes noe pent der ute.

Puh!

Og så er det en million andre prosjekter som jeg ikke engang kommer på nå i farten. På tide å puste dypt inn igjen...

2 kommentarer:

 1. kjære
  Designers guild har nydelig, nydelig lin (var den m viskose...?) i dobbelt bredde og supermangefine farger!
  Da kan du få den honninggule, sennepsfine, lin...
  ...hva var det du skrev igjen?
  kakibeige.
  jaja - kanskje hadde de det også.
  Den er i hvert fall kjempefin!
  Så får du mannen til å feste kirch stenger i taket og Riis interiør (evt svigermor) til å sy gardinene. De doble breddene får linet til å se litt ekstra luxus ut - samtidig som linen er litt grovvevet og slipper inn lys.
  Vær så god;-)
  C

  SvarSlett
 2. ja og:

  jeg liker stolene!
  og den nye overskriften din!
  C

  SvarSlett