mandag 9. mai 2011

Femtilapp på loppis!


Kan du tenke deg muligheten for å finne en Aalto-stol på det lokale loppemarkedet?Hadde aldri i verden trodd det skulle skje meg, men det gjorde det for to lørdager siden.

Bekkelaget skole har en av byens beste loppemarkeder ( det bør jeg vel strengt tatt ikke avsløre) og sammen med eldstemann svippet jeg bort for en times leting gjennom mye rart på formiddagen.

Jeg har etter hvert blitt flink til å ha en huskeliste oppi hodet over hva jeg skal se etter på loppis. Kurver, glassboller, keramikk, kobberkjeler... Denne gangen sto utebord høyt på listen, så jeg begynte runden ute i skolegården der alle møblene sto. Intet utebord så langt øyet kunne se, men derimot to Artek-stoler. Den ene var ødelagt i finéren, men den andre ble min for en femtilapp. Femti små kronestykker. Deiligdeilig! Får fortsatt stor lykkefølelse når jeg tenker på det. Nå må jeg finne et sted for den - har strengt tatt nok stoler, men kanskje den vil passe i entreen? Eller som en uformell stumtjener på soverommet? Samme hva så er den kommet for å bli - min stol 65 i bjørkefinér.

Wow - can you imagine finding an Alvar Aalto chair 65 at your local flea market? That is exactly what I did a week ago. Still can't believe my luck. 50 Norwegian kroner - which is what you'll pay for a Burger King burger (no menu, just the meat and bread) in Norway - for a beautiful birch veneer chair made by the great Finn. Still feel so happy about it that it's ridiculous!

1 kommentar:

  1. GRATULERER!!!!!!!!
    Si ifra neste år så blir jeg med;-)
    C

    SvarSlett