mandag 30. januar 2012

Baby i ovnen


For det første: Tittelen henspeiler ikke på at det skulle være enda et barn på vei. Fem er helt perfekt, takk.

Nei, den omtalte babyen er en deilig liten frokostfavoritt som heter (grusomt nok) "Dutch Baby". Jeg aner ikke hvordan noen en gang i tiden kom på noe så horribelt. Men navnet til tross, så er retten innmari god. Og lettlaget.

Så derfor prøver jeg meg på en liten oppskrift. Ta det med ro, jeg skal ikke bli matblogger, det har jeg for lite tid til. Og for stor respekt for alle de flinke folkene som blogger om mat, til å kunne begi meg ut på.

Men altså, voila, en hollandsk baby...

Det finnes en rekke oppskrifter, men jeg har basert min på den jeg fant hos Angry Chicken. Dersom jeg har ekstra egg, slenger jeg gjerne litt flere oppi røren.

Du setter ovnen på maks temperatur, rundt 250 grader, og tager en ildfast gryte eller form som settes inn i ovnen. Jeg tok min velbrukte og høyt elskede Le Creuset-gryte.

 

I mens visper du sammen 4 egg, 1,2 dl mel og 1,2 dl melk i en bolle.


Når ovnen og gryten er blitt varm, tar du noen spiseskjeer smør (her forteller sikkert den gode eller dårlige samvittigheten din hvor mange du kan ta, men 2 ss er minimum) og lar det smelte i gryten. Hell røren i gryten og stek i rundt 20 minutter, til den er stor og fluffy og deilig gyllen.

Må spises omgående, med et dryss sukker eller litt lys sirup over. Noen dråper appelsin eller sitron smaker også godt. Vi er heller ikke fremmede for å pynte med kakestrøssel, men det sier sikker mye om hvilke godtemonser denne familien er.

2 kommentarer:

 1. hmm..kult! Skal jeg prøve;-)
  C

  SvarSlett
 2. vi prøvde denne fredags kveld. Slo til med dobbelt oppskrift, da snekker Andersen syntes det så litt lite ut...
  Crazy!!! Den ble utrolig-megastor! Veldig godt og kult! Definitivt et enkelt alternativ til pannekaker;-)
  takk for tipset!
  C

  SvarSlett