søndag 8. januar 2012

Hotellrom

"Hotellrommet" vårt...

Det er bare å innse at det blir lite reising med fem barn så lenge de er små. Av og til dagdrømmer jeg og store M om de hotellene som vi har besøkt tidligere - Hotel dei Pini på Sardinia, Casa Camper i Barcelona,  Le Parker Meridian i New York, Luna Baglioni i Venezia...

Jeg er også veldig glad i The Royal Park i London, det er et lite hotell mellom Paddington og Hyde Park med vakker, tradisjonell engelsk innredning og veldig hyggelig betjening. Dit pleide jeg å dra i forbindelse med designfestivalen i London hver september, men etter å ha byttet fra design til mat blir det vel ingen retur dit med det første.

Nu vel. Jeg vet ikke om det er underbevisstheten som har vært aktiv og prøvd å kompensere for manglende reisevirksomhet, men det slo meg i går at soverommet vårt her hjemme gir meg litt følelse av hotellrom (om enn enkelt og skandinavisk i stil). Når det er nyvasket og nyoppredd, vel og merke.

Er fornøyd med gardinene og at jeg sydde fire lengder i stedet for de to som strengt tatt var nødvendig. Og så liker jeg "sengegavlen", som rett og slett er metervare fra Ikea med løpegang øverst, tredd inn på en bambusstang kjøpt på det lokale garteriet, som så er hengt opp på enkle kroker fra Clas Ohlson. Sovebordene er fra Ikeas Stockholm-serie, og er små og nette nok til å ta minimalt av romarealet. Og leselampene er gamle Arne Jacobsen for Louis Poulsen, kjøpt av store M på Lauritz for lenge siden. I taket henger Tord Boontjes metallgirlander for Habitat. Lampen var på vei ut, men nå tror jeg at den skal få bli - som minne om en herlig tur til Edinburgh for 11 år siden.

2 kommentarer:

 1. Jøss- her skjer det jo ting!
  Det kan jeg bare fortelle deg, at du trenger ikke stresse med å komme deg til www.nobishotel.se i Stockholm!
  - du har klart å skape den samme stemningen hjemme på soverommet deres.
  Så håper jeg mannen din legger dynen til side, og setter frem en flaske Ramlösa på nattbordet hver kveld;-)
  God natt!
  C

  SvarSlett
 2. Ah, det hørtes nydelig ut - særlig Ramlösa-delen!

  SvarSlett