mandag 1. desember 2008

De første forberedelser...

Første søndag i advent, og utelysene er på plass! Godt med spreke naboer som kan klatre høyt opp på gardintrapper og dandere lyslenker. Nå er både vår og deres portal små lyspunkter i tilværelsen...

Dagen til ære (vi kan jo late som om det var planlagt) stekte pater familias en aldri så liten ribbe med knallsprø svor som vi slafset i oss med stor glede. Jeg er egentlig litt skeptisk til å spise julemat før julaften, men med en ribbefantast i huset blir det fristende å "prøvesmake" nå som vi kan begynne nedtellingen til dopparedagen.

Og ribbestekingen kan jo ses på som en vellykket testrunde før marmol og mota feirer jul med oss om 24 dager. Det beste av alt var at ribba ble så god til tross for at Store M krydret den først rett før steking (skal jo egentlig skje noen dager før), unnlot å la svoren ligge ned i vannbadet i begynnelsen, og hadde kjøpt råvaren på Rema.

Stappmett forserte jeg de 50 meterne i oppoverbakke fra huset til hagebyens lille park, der det var julelystenning. Med pepperkaker, gløgg og vår helt unike lysfe. Masse hyggelige naboer å prate med i vinterkvelden. Har ikke beveget meg stort i nabolaget siden magen ble stor, men nå er jeg oppdatert og er blitt invitert på jentelunsj til uken. Deilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar