søndag 22. mai 2011

Trädgårdsfredag


På nettsiden til Trädgårdsfredag kan man laste ned en skisse over hagen som forvandles i denne sesongens programmer. Illustrasjon: SVT

Hver fredag de siste ukene har jeg okkupert siestaen foran tv-skjermen og skrudd på SVT for å se Trädgårdsfredag. Det er en klar underdrivelse å si at programmet ikke faller like godt i smak hos alle her i huset, men i mine øyne er dette perfekt underholdning.

Jeg er i familien kjent som hun som i sin tid ønsket å asfaltere gressplenen, og er veldig laid back når et gjelder innsats i hagen. Heller hengekøye enn hekkesaks, for å si det sånn. Altså ikke den typiske kandidaten til å se på et hageprogram. Men det er her Trädgårdfredag er så innmari fint, for det er en slentrende, filosofisk og rolig stemning i programmet, som er vakkert fotografert. Ikke et heseblesende "vihartredagerpåossforåskapeensplitternyhage"-program der gressplenen rulles ut samtidig som hagemøblene redesignes og terrakottapottene får et festlig strøk med maling. Nei, i Trädgårdsfredag har de tid til å la gamle planter få nytt liv, ta en kaffeslaberas i solen og nyte hagelivet. Og i stedet for å ta for seg en ny hage i hvert program, er det en og samme hage som får en "make over" gjennom hele serien. An.Be.Fal.Es.

I'm not the typical garden enthusiast, but I have to recommend the Swedish TV program Trädgårdsfredag, which is such a joy to watch. It's not your standard "lets transform this garden in three days" show, but rather a poetic, slow, philosphical piece filled with beautiful filming and coffee breaks. Definitely something to watch.

1 kommentar:

  1. Ååå - når og hvor går dette?
    Høres topp ut!
    Passer meg bra å begynne å se litt mer på tv;-)
    C

    SvarSlett