søndag 24. februar 2013

Plutselig tilbake


Slik ser jeg altså ut for tiden. Håret er kort, ogsmilet stort. Jeg er 39 år og liker det. 
Her er jeg igjen. Plutselig lokket innmarianne meg. Nå skal jeg skrive mer for meg selv, og mindre for min Skybert-leser.  Mindre som journalist, og mer som menneske, uten å vurdere om noe er riktig eller galt. Dette er min lekeplass, og nå er det friminutt.

Har ingen agenda unntatt å poste om det som får meg til å reagere. Kjenner jeg meg selv rett, og det gjør jeg vel, blir det mye visuelt vakkert. Elsker øynene mine, å kunne se er så viktig for meg.

Siden forrige post har jeg sluttet i journalistjobben min. Tatt sluttpakke og ridd inn i solnedgangen. Føler meg eventyrlysten og fri, usikker og utålmodig. Men det var på tide å bytte arbeidsplass. Og en sluttpakke føles som en gave. Jeg er priviligert som får muligheten til en nystart når jeg runder førti.

Nå, i denne mellomperioden, oppdager jeg meg selv på nytt. Ser at jeg er flere ting enn det som jeg har fått brukt i arbeidet. Det er på tide å vokse inn i den jeg er, være Marianne til 100 prosent. Følge magefølelsen og ha meningers mot.

Jeg har utfordret meg selv og klart utfordringene. Jobber litt som frilanser. For eksempel sendte jeg en epost til Dwell, et av mine absolutte favorittmagasiner på denne jord. Spurte om de ønsket rapport fra Stockholm Design Week, dit jeg skulle. Det ville de, og jeg fikk to rapporter - tekst og bilder - publisert i nettutgaven. Det er jeg så stolt av. En deilig karamell å suge på. Mine egenskrevne ord på engelsk, mitt utvalg av nyheter, var godt nok for et av verdens ledende designmagasiner. Hvem hadde trodd det?

På den andre siden har jeg laget en interiørreportasje som bladet jeg hadde fått inntrykk av at ville ha den, ombestemte seg og sa nei til. Da ble jeg litt veldig forbanna. Men er fornøyd, tross alt, for at jeg ikke gikk ut av episoden ydmyk og med halen mellom bena (som jeg ville gjort før), men at jeg tør stå for at jeg helt oppriktig ikke forstår hvorfor de sa nei til en knallfin sak.

Nå til uken skal jeg lære meg noe helt nytt. Først InDesign grunnkurs, så to kurs i hvordan man lager henholdsvis magasiner og bøker til lesebrett. Det har nemlig jeg lyst til å jobbe med fremover, emagasiner. Liker alle mulighetene til å kombinere tekst og bilder på. Skal bli spennende å se om disse kursene fører meg videre til neste jobb.


3 kommentarer:

  1. Hyggelig å ha deg tilbake på bloggen! Klem R

    SvarSlett
  2. For et utrolig godt bilde av deg, Marianne! Hyggelig å følge tankene dine litt hit og dit også - vi er som vanlig i omtrent samme båt :)

    SvarSlett